Contact:

Margot Cresens
Eduard Prissestraat 112
9100 Sint-Niklaas
0486/69.39.74
E-mailErkenningsnummer
Psychologencommissie
862111312Route:

Stemmingsproblemen - depressieve gevoelens


Sombere gevoelens, donkere gedachten en een futloos lichaam, dat zijn eigenschappen van een diagnose voor depressie. Soms is er een duidelijke reden voor, maar even vaak ook niet. Voor iedereen voelt een depressie anders, maar wat mensen vaak gemeenschappelijk hebben is dat ze het erg moeilijk vinden om hulp te zoeken. Ze voelen zich niet gerechtvaardigd in hun sombere gevoelens en denken dat ze er zelf moeten uitkomen.

Belangrijk is dat je weet dat een depressie soms inderdaad vanzelf wat beter wordt, maar zeer vaak ook niet. Wanneer je reeds enkele maanden last hebt van deze gevoelens is het toch raadzaam om hulp te vragen. Belangrijk is dat je weet dat je niet zwak bent als je kampt met deze depressieve gevoelens maar dat het juist kracht vergt om hiervoor hulp in te roepen.

In therapie zijn er een aantal behandelmethodes uitgewerkt om een depressie aan te pakken. Vooraleerst is het belangrijk om een zicht te krijgen op de factoren die ervoor kunnen zorgen dat je over je eigen grenzen gaat. Het is goed om te leren waar jouw grenzen zijn en deze te respecteren. Anderzijds gaan we ook werken aan de manier waarop je naar het leven kijkt zodat je er op een constructieve manier je leven kan leiden en je een gelukkiger leven leidt.